Hozzávalók:
- 250 g. BB. Rusztikus lisztkeverék
- 230 g. laktózmentes tej (növényi is lehet)
- 3,5 g. Szárított élesztő (vagy ennek megfelelő friss)
- 10 g. 1:4 édesítő
- 1/2 teáskanál porcukor
- Csipet só
- 25 g. növényi zsiradék (kókuszzsír vagy Flóra margarin)
- 1 tojás sárgája (elhagyható, bár jobb vele)
Elkészítés:
- A tejet langyosítjuk a pici cukorral. A lisztkeverékhez adjuk az édesítőt es a sót. A növényi zsiradékot és a tojást alaposan eloszlatjuk a lisztkeverékben. A por élesztőt a tejhez adjuk, majd 2 perc után a tejjel együtt a liszthez öntjük. Alaposan eldolgoztuk és kelesztjük. Meleg helyen ~20 perc. Amikor megkelt 4 egyenlő részre osztjuk, és négyes fonással összeöntjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét kókuszvirág cukros vízzel megkenjük és 180 fokon ~ 30-35 percet sütjük.