Hozzávalók:
- 250 g Beatrice Balance Rusztikus lisztkeverék
- 250 g laktózmentes tej
- 25 g laktózmentes vaj/növényi zsíradék
- 10 g 1:4 édeítő
- csipet só
- 1 zacskó gluténmentes élesztő
Töltelék:
- 250 g.laktózmentes túró
- laktózmentes tejföl
- édesítő
Elkészítés:
- A lisztkeverékben elmorzsoljuk a vajat, az édesítőt és a sót. Közben a kéz meleg tejben kanállal elkeverjük az élesztőt és 3 percet pihentetjük. Majd a kettőt dagasztó mozdulattal alaposan összekeverjük, még egy egynemű tésztát kapunk.
- Félretesszük.
- Közben a töltelékhez 250 g laktózmentes túrót annyi laktózmentes tejföllel kikeverünk, hogy egy sűrű, nem folyós állagot kapjunk. Tetszés szerint 1:4 édesítővel édesítjük.
- Amikor a tészta megkelt egy rusztikus lisztkeverékkel megszórt felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. 9 egyforma kockára vágjuk és mindegyiknek a közepébe túró tölteléket helyezünk.
- A kocka négy sarkát középre hajtjuk és összecsípjük. Felvert tojással vagy lekvárral megkenjük a tetejét és 180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben arany barnára sütjük. Akkor jó biztosan, amikor felemelve az alja is aranybarna.
Extra tipp:
A túró mellé cukormentes lekvárt is tehetünk egy kávés kanállal. Isteni finom eperlekváros-túrós táskát kapunk.