Hozzávalók:

  • 250 g  Beatrice Balance Rusztikus lisztkeverék
  • 250 g  laktózmentes tej
  • 25 g  laktózmentes vaj/növényi zsíradék
  • 10 g  1:4 édeítő
  • csipet só 
  • 1 zacskó gluténmentes élesztő

Töltelék:

  • 250 g.laktózmentes túró
  • laktózmentes tejföl
  • édesítő

Elkészítés:

  • A lisztkeverékben elmorzsoljuk a vajat, az édesítőt és a sót. Közben a kéz meleg tejben kanállal elkeverjük az élesztőt és 3 percet pihentetjük.  Majd a kettőt dagasztó mozdulattal alaposan összekeverjük, még egy egynemű tésztát kapunk.
  • Félretesszük.
  • Közben a töltelékhez 250 g laktózmentes túrót annyi laktózmentes tejföllel kikeverünk, hogy egy sűrű, nem folyós állagot kapjunk. Tetszés szerint 1:4 édesítővel édesítjük. 
  • Amikor a tészta megkelt egy rusztikus lisztkeverékkel megszórt felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. 9 egyforma kockára vágjuk és mindegyiknek a közepébe túró tölteléket helyezünk. 
  • A kocka négy sarkát középre hajtjuk és összecsípjük. Felvert tojással vagy lekvárral megkenjük  a tetejét és 180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben arany barnára sütjük.  Akkor jó biztosan, amikor felemelve az alja is aranybarna. 

Extra tipp:

A túró mellé cukormentes lekvárt is tehetünk egy kávés kanállal. Isteni finom eperlekváros-túrós táskát kapunk.

0
  • A minimális rendelési összeg 1500 Ft, a jelenlegi kosár tartalma Ft.
0
Kosár