Hozzávalók:

  • 250 gramm Beatrice Balance Rusztikus lisztkeverék
  • 20 g. gm friss élesztő
  • 250 ml laktózmentes tej
  • 25 g. margarin/lm vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk. porcukor az élesztő felfuttatásához
  • 10 gm. 1:4 édesítő
  • csipet só

Töltelék:

  • 200 g. darált mák
  • 40 g. 1:4 édesítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál méz

Elkészítés:

A lisztkeveréket az édesítővel és egy csipet sóval elkeverjük. Beledolgozzuk a szobahőmérsékletűre margarint/vajat és tojást. Hozzá öntjük a tejet, a teáskanál porcukorral és az élesztőt belemorzsoljuk. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk. Egy tálban megkelesztjük. Amikor szépen feljött. Egy gyúródeszkán alá és fölé lisztezve fél ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk a tésztát.

A mákot a mézzel, citromhéjjal és az édesítővel összekeverjük. Annyi tejjel elkeverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
Eloszlatjuk a tésztánkon. Szorosan feltekerjük. Egy tepsi alját ki margarinozunk/vajazunk vékonyan. Tetejét felért egész tojással vékonyan megkenjük. 180 fokon, 35 percig sütjük.

0
  • A minimális rendelési összeg 1500 Ft, a jelenlegi kosár tartalma Ft.
0
Kosár