Hozzávalók:
Az alap tészta:
Töltelék:
- A töltelék szabadon variálható. Nálunk ma… 2 csirkemáj pici kockákra vágva.
- 4 vékony szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- Só, őrölt bors, szárított lestyán és petrezselyem.
Elkészítés:
- A hagymát daraboljuk és egy kanál olajon megdinszteljük.
- Mehet rá a csirkemáj. Fűszerezzük, és a végén ráreszeljük a fokhagymát. Összeforgatjuk, rápirítunk és kész.
- A tésztánkat ~3 mm. Vastagra nyújtjuk. A ravioli forma aljával kiszaggatjuk. Megtöltjük és forrásban lévő vízben 3 percet főzzük, közepes hőfokon.
- Amikor kész egy szűrős szedő el kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük.
- Közben egy lábosban 1 cocmast felfőzünk egy evőkanál zöldborssal, sóval, csipet fahéjjal és szerecsendióval. 1/2 köles liszttel a végén besűrítjük. Teaszűrőn átpasszírozzuk, hogy sima legyen a mártásunk.
- A kifőtt raviolikat serpenyőben minimális zsiradékon megpirítjuk.