Hozzávalók:
- 250 gramm Beatrice Balance Rusztikus lisztkeverék
- 20 g. gm friss élesztő
- 250 ml laktózmentes tej
- 25 g. margarin/lm vaj
- 1 tojássárgája
- 1 tk. porcukor az élesztő felfuttatásához
- 10 gm. 1:4 édesítő
- csipet só
Töltelék:
- 200 g. darált mák
- 40 g. 1:4 édesítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
A lisztkeveréket az édesítővel és egy csipet sóval elkeverjük. Beledolgozzuk a szobahőmérsékletűre margarint/vajat és tojást. Hozzá öntjük a tejet, a teáskanál porcukorral és az élesztőt belemorzsoljuk. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk. Egy tálban megkelesztjük. Amikor szépen feljött. Egy gyúródeszkán alá és fölé lisztezve fél ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk a tésztát.
A mákot a mézzel, citromhéjjal és az édesítővel összekeverjük. Annyi tejjel elkeverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
Eloszlatjuk a tésztánkon. Szorosan feltekerjük. Egy tepsi alját ki margarinozunk/vajazunk vékonyan. Tetejét felért egész tojással vékonyan megkenjük. 180 fokon, 35 percig sütjük.