Hozzávalók:
- 250 g. BB. Rusztikus lisztkeverék
- 220 g. Növényi tej
- 7 g. Szárított élesztő
- Csipet só
- 25 g. Margarin/növényi zsiradék
- 10 g. 1:4 édesítő
Elkészítés:
- Langyos tejben elkeverjük az élesztőt. Várunk, még felhabosodik.
- Addig a lisztkeverékben eldolgozzuk a margarint az édesítőt és a sót.
- Hozzáöntjük az élesztős tejet és 2 perc alatt készre dagasztjuk.
- Meleg helyen megkelesztjük.~15-20 perc
- Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Szaggatóval kiszaggatjuk. A közepébe mélyedés készítünk kézzel és minimális olajban kisütjük.
- Amennyiben tölteni szeretnénk, akkor kézzel „labdákat” formázunk a tésztából, kisütjük és fecskendővel megtöltjük.
- Lekvárral, mogyorókrémmel tetszés szerint megtöltjük.