Hozzávalók:

  • 400 g. BB. Pékáru lisztkeverék
  • 480 g víz
  • 46 g. almaecet
  • Csipet só

Töltelék:

  • növényi zsíradék
  • 85 g. dar ált dió
  • 65 g. xilit

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit a száraz és a nedves hozzávalókat külön ki érjük majd összekeverjük.
  • Max. 2 perces pihentetés után 3 mm. Vastag téglalappá nyújtjuk a tésztát.
  • Margarinnal, bármilyen zsíradékkal. (lm vaj, olíva olaj,..) hajszál vékonyan megkenjük a tésztát. Meg szórjuk a xilites dióval. A tetejét néhol megcsorgatjuk olvasztott margarinnal. KB. 2 teáskanálnyival összesen. Szorosan feltekerjük.
  • 1 cm szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A sütési idő és a hőfok sütőfüggő. Akkor jó, ha felemelsz egy csigát és minimálisan aranybarna az alja.
0
  • A minimális rendelési összeg 1500 Ft, a jelenlegi kosár tartalma Ft.
0
Kosár