Hozzávalók:
- 400 g. BB. Pékáru lisztkeverék
- 480 g víz
- 46 g. almaecet
- Csipet só
Töltelék:
- növényi zsíradék
- 85 g. dar ált dió
- 65 g. xilit
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit a száraz és a nedves hozzávalókat külön ki érjük majd összekeverjük.
- Max. 2 perces pihentetés után 3 mm. Vastag téglalappá nyújtjuk a tésztát.
- Margarinnal, bármilyen zsíradékkal. (lm vaj, olíva olaj,..) hajszál vékonyan megkenjük a tésztát. Meg szórjuk a xilites dióval. A tetejét néhol megcsorgatjuk olvasztott margarinnal. KB. 2 teáskanálnyival összesen. Szorosan feltekerjük.
- 1 cm szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A sütési idő és a hőfok sütőfüggő. Akkor jó, ha felemelsz egy csigát és minimálisan aranybarna az alja.